Brukelige og ubrukelige dingser – hvilke har du?

To av disse bruker jeg. De samme to vet jeg ligger ubrukte i mange skuffer. Kan du gjette hvilke de er?

Alle de andre er bare rariteter. Under opprydding i skuffer og skap blir jeg ofte stående å stirre på en dings og lure på hva i all verden den skal brukes til.

Rosa hoppetau med telleknapp, faktisk! Fått, aldri brukt. Søpla neste stopp. Ipoden ER brukt kjempemyeog brukes litt enda, fordi jeg ikke har fått kjøpt den dingsen jeg trenger som overgang mellom høyttaleren og Iphone’n… Skjerpings.

Kjøkkenredskaper til latter og nostalgi. Appelsinskallkutter, agurksnurredings, smørkulelager (den er fra mormor og er antikvarisk), Mangodeler! Seriøst, har du noen gang sett en mango med passelig lik størrelse på steinen? Vinflasketut. Ser ser pent ut, men brukes aldri. Sånn typisk gave når du ikke vet hva du skal kjøpe. Vi lever i et dingsesamfunn.

stativ til å sausesmakeskjeer
Sausesmakeskjestativ. En veldig upraktisk gave.

En annen sånn gave er et ’kjekt lite stativ for smaksskjeer når du lager saus’. To venninner har fått et sånt i gave, aldri brukt, tør ikke kaste. Vi lo så vi skrek.

Tenk dere hvor (jævla) mange ganger det er mulig å rive ned installasjonen i løpet av en middagsforberedelse!! Må minst ha to glass vin på benken for at det skal bli gøy!

Mannen min har en nesehårklippedings i en eller annen skuff. «Festlig» gave, aldri brukt. Vi har en venn som også hadde en. Han prøvde den og den satt fast! Vondt det – tårene spretter av sånt. Og hos meg triller tårene av latter når jeg ser for meg det synet! 

Den mobil-øre-dingsen, den skal kastes. Sammen med minst halvparten av den boksen med ladere til døde telefoner. Nokia står det på denne. Lenge siden det var Nokia her i huset. Aldri brukt den heller. Husker ikke om jeg ikke gadd å finne ut hvordan den funket, eller om jeg ikke ville gå rundt som alle de andre som så ut som de snakket med seg selv og hadde en sånt impååårtnt-uttrykk i ansiktet mens de gikk rundt og handlet melk og brød.

Den grå dingsen under mangodeleren er en temperaturmåler for kjøtt. Ser egentlig bra ut, den! Lurer på hvor bruksanvisningen er…  Den lille sølvkannen til høyre er til olje. Den brukes ikke, men er veldig pen! Dingsemuseum?

Ved siden av ser du hvor slitt denne eldgamle duken er. Den går nesten i oppløsning, men den inneholder så mye god energi fra utallige middager. Får meg ikke til å kaste den.
På siste rydderunden fant jeg dingser jeg har glemt at jeg har, som jeg ble glad for å se igjen. Ikke brukt på kjempelenge, skal det fortsett ligge her fordi det er kjekt å ha, eller skal det kastes/gis bort?

Da er det to ting igjen. Jeg bruker begge.
Armbånd med skritteller. Ok, da – innrømmer at jeg ikke bruker den hele tiden…
Den siste hvite – den er min beste dings. Brukes til ukentlig hudpleie hjemme. Jeg vet at den ligger å skramler ubrukt i manges skuffer. Den funker fint og fortjener å brukes. 

Glemte et par ting, ser jeg! Rund grå dings som er en kombilader med 4 uttak som ikke passer til noe vi har lenger. Den skal ut, hvordan kildesorteres den? Og en diskett, ja… Museum eller søpla?

Konklusjon: Det er underholdende og frigjørende å gå på dingsejakt hjemme.

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.