Dette bildet ble laget på 15 år og 50 sekunder

Kristin Daly Smilerynker foto inspirasjon detox

En vandrehistorie om Pablo Picasso, verdenskjent maler. Picasso satt på en utendørs kafé, med søndagsdress, kaffe og søndagsavis. En kvinne kom bort til ham: ”Å, Picasso, du er min store helt, kan du lage en liten tegning av meg? Han ble kanskje litt irritert over å bli forstyrret i sin morgenkaffe, men laget en rask skisse på et ark og ga henne. Hun løp dansende ut på torget og delte sin glede med alle. ”Se! Se!”
Picasso reiste seg opp og sa med myndig stemme: ”Signora! Det blir en million, takk.” Kvinnen bråstoppet forskrekket: ”Men den tok deg bare 30 sekunder å lage…”
”Nei”, sa Picasso, ”det tok meg 30 år å kunne lage den skissen på 30 sekunder.”

Sceneskifte til en norsk søndagsmorgen
Mmmmm, den deilige søndagsfølelsen. Å sitte på kjøkkenet før de andre har stått opp, med søndagsklær, lukten av kaffe, søndagsavisen og tid til å lese de lange artiklene. Sola som varmer inn gjennom kjøkkenvinduet eller tente lys når det er mørkt.

I tillegg til langsom tid har min søndagsmorgen elementer som glassbord, hvordan alle årstiders ulike lys oppfører seg på kjøkkenet, sunn mat, detaljer som jeg oppdager med fotoblikk.

Umiddelbar inspirasjon
Mammas gamle Norgesglass fylles med rent vann og sitroner, mynteblader og agurk. Det skal bli en sunn drikk. Det er også veldig pent. Sunne farger, klukkende vann når jeg rister litt på den, lyset i det fine gamle glasset.
Bæng! Et intenst øyeblikk – jeg visste nøyaktig hvordan dette bildet skulle bli. På glassbordet i morgensola med akkurat den fotovinkelen.
Blinkskudd! 50 sekunder, men egentlig 15 års erfaring.

Noen søndagsmorgener er glassbordet ganske brutalt…

Vi er et produkt av alle våre valg og opplevelser.

Det er ikke sikkert du er ekspert i noe, og kanskje har du heller ikke noe behov for å bli verdensberømt.  Å få anerkjennelse er likevel viktig for oss mennesker, når fysiske behov, sikkerhet og sosiale behov er dekket (i følge Maslows behovspyramide).

Du kan noe som ingen andre kan.

På Facebooksiden Smilerynker legger jeg ut litt hverdagsglimt med kamera i tillegg til blogg og andre inspirasjoner, følg meg gjerne der!Kristin Daly, Smilerynker, foto, inspirasjon

Del inspirasjonen:

4 Comments

 • Reply Vibeke 16. februar 2015 at 20:50

  Hei Kristin!
  Jeg synes du skriver originalt, overraskende og du har utrolig freshe og lekre bilder!
  Bloggen din gir meg inspirasjon og refleksjon – en pustepause i hverdagen!
  Keep it coming!
  Vibeke

 • Reply kristindaly 16. februar 2015 at 20:59

  Tusen takk, så hyggelig! Skal gjøre mitt beste, har blokka full av ideer.

 • Reply eli skram dyblie 18. februar 2015 at 23:06

  Hei Kristin!
  Vakre bilder og fin tekst….den om Picasso har jeg brukt ofte i undervisninga i kunst og håndverk …. gleder meg til samarbeidet med deg….klem.

 • Reply Smilerynker i glassbordetKristin Daly 6. september 2015 at 09:47

  […] Et av mine aller lyseste fotoøyeblikk kom også en morgenstund på det køkkenbordet. Den historien finner du her […]

 • Leave a Reply

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.