Hjernens kraft eller rent idioti?

Har du blitt utfordret til å gjøre noe ubehagelig for oppmerksomhet og en god sak? Iskaldt vann er ofte en ingrediens. Gjerne i blåkalde vårdager mens gradestokken viser 4 og vannet omtrent det samme.

Hva er det som skjer når et slikt fenomen sprer seg? Du blir utfordret av noen på Facebook:  Bad innen 24 timer ellers… Ellers må du ’betale’, som oftest i form av et bidrag til en veldedig organisasjon.

Hva er poenget med dette? Og hvorfor blir vi med på det? Mange veldig ulike ord dukker opp i kommentarfeltene og i mitt hode. Ord som fellesskap, massesuggesjon, idioti, moro, engasjement, galskap, veldedighet.
Viljestyrke.
Utfordring.

Jeg prøvde det selv.
Kjente på minner fra barndommen da vi alltid badet 1. mai uansett om isen nettopp hadde gått, kjente på fellesskapet i å bli med på noe som ’alle andre’ også gjør. Kjente på motviljen mot å gjøre som ’alle andre’, jeg vil være et selvstendig tenkende menneske som tar egne valg. Kjente på forventningen av mestring dersom jeg gjorde det, og visste at kroppen kom til å føles intenst levende etterpå.

Så jeg gjorde det. Alene ved et skogsvann, med kameraet på selvutløser, for hvis vi ikke dokumenterer har det nesten ikke skjedd….

Da skjedde det noe merkelig.
Jeg tenkte overhodet ikke på om vannet var kaldt! Hele mitt fokus var på kameraet: Når begynner selvutløseren å ta bilder, skal jeg sprute litt ekstra for å lage bedre bilder, hvor dypt er det egentlig her, kan jeg stå?

Perspektivet mitt var helt endret. Det var ubevisst, men utrolig effektfullt.

Det du fokuserer på, er det som får kraft, det som blir din realitet.

DEN følelsen er det lett å overføre til andre ting du gruer deg til eller tror blir en utfordring. Hjernen din har alt du trenger.
Du behøver ikke bade i iskaldt vann for å finne ut dette. Du må bare fokusere på det som er viktig.
Du velger hvordan din egen verden er.

Historien ble opprinnelig publisert våren 2014 for MetaResource

Vann er over alt. I alle former og farger. Liv og død, mektig og mildt. Uimotståelig.
Her er noen smilerynker-favoritter. Fjellvann og hav, regnstorm og tjern.

kristin daly, smilerynker, vann

En kommentar om “Hjernens kraft eller rent idioti?”

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.