Hva legger gjestene merke til hjemme hos deg?

Helger og ettermiddager tilbringes ikke med malekost og hammer hjemme hos oss.

Spørsmål er – gjør det noe?

Vi har gjerne gjester. Åpent hus, hjerterom og senger.

Bryr de seg om at taket i stua trenger maling? Eller at gulvet på kjøkkenet er gulnet og fullt av hakk?
Bryr de seg om det umoderne brystningspanelet i gangen?
Gir det plusspoeng at badet er nyoppusset og vinduene er nypussede?

Hva legger gjestene merke til?

Skal vi ha dårlig samvittighet? Skal vi la være å invitere folk inntil vi har pusset opp resten?

Å nei. Helt uaktuelt.  Så lenge det er rent og ryddig er det ikke huset folk husker.

Ikke vi heller, når vi blir kjempegamle og mimrer tilbake. Hva er det vi og våre gjester kommer til å huske?
Ikke maten (generelt kanskje, men ikke hvert måltid), ikke gulvet, ikke møblene, og i alle fall ikke et tak som trenger maling (bortsett fra nå da, siden jeg skriver om det…)

Lyden av latter

Menneskene er det vi husker.  Samværet. Den gode følelsen av glede, vennskap og kjærlighet.
Om det er i et slott eller et telt, om maten er en gryterett eller fem-retters – det er menneskene som betyr noe. Lyden av latter.

Mens jeg skriver dette tenker jeg tilbake til gode lag. Hva husker jeg?

Jeg husker noen få matretter. Ikke kjolene, ikke om det var nymalt, ikke om alle glassene var like, ikke om det var mye sengetøy å vaske etterpå.

Jeg husker det morsomme, det rare, det nære og det sære. De gode samtalene.
Menneskene.
De vil jeg ta vare på. Tiden skal brukes på å leve. Å skape minner. Å være tilstede i øyeblikkene.

I kveld ønsker vi nye gjester velkommen til hjerterom og husrom. Jeg gleder meg til latteren.

Om du kjenner noen vertskap som trenger å senke skuldrene litt før neste selskap, så DEL gjerne!

Oppussing er veldig populært, du har kanskje noen favoritter du følger i sosiale medier? Blogger og Instagram er jo veldig populært og inspirerende for interiør!
PS, siden jeg skrev denne bloggen har vi pusset opp litt. Men det er mye igjen.

Facebooksiden Smilerynker legger jeg ut litt hverdagsglimt og inspirasjon, følg meg gjerne der!

 

 

11 kommentarer om “Hva legger gjestene merke til hjemme hos deg?”

  • Det å se etter bøker er interessant, men ingen fasit. Mange låner på biblioteket og sparer penger på det. Jeg selv gjør det ikke, men er med i en litteraturgruppe med ny bok hver mnd og fleste av de bøkene står ikke i min hylle da jeg gir de bort.

   Svar
 1. Jeg kikker ikke etter noe bare legger merke til alt. Noen trenger sterkere briller. Andre er overlesset av saker og ting, men er aktiv med kjøp og salg på Finn.no. Få er smakløse og mangler personlighet. Andre kjenner ikke sin egen huslukt som har gått litt vel over dato. Jeg legger alltid papir på doringen og vasker meg godt på hendene. Noen har hatt møblene og gjestesengen litt for lenge samtidig som de har vonde rygger. Det aller verste er hunden som røyter og har dårlig ånde og kattehår som sitter igjen i plagget etter besøk.
  Når folk kommer til oss må det bli uten dyr hvis de skal inn på det hvite vegg til vegg teppet på stua. Da blir det heller koselig kjøkkenbesøk og det er også veldig hyggelig. Ta av seg på bena og ha hele strømper gjør alle etter første besøk 😉 Hybelkaniner har jeg selv så det reagerer jeg ikke på, men har de ikke gjort noe klart til vi kommer når vi er invitert blir det litt stusselig. Vel er jeg gammeldags?

  Svar
  • Det er avslappende og gjestfritt at huset er rent og ryddig, tenker jeg.
   Så tar gjestfriheten og god energi seg av resten.

   Svar
 2. Tilbaketråkk: siriberntsen.no
 3. Så sant, så sant! =)
  Jeg har forøvrig en venninne som bor i ett gigantisk hus, splitter nytt med en stooooor hall. Det eneste jeg husker fra da jeg var hos henne første gang, er at jeg ikke klarte å høre forskjell på om svaret kom fra andre etg eller kjelleren da hun ropte på mannen sin. Og at jeg fikk prestasjonsangst for å be henne hjem til meg igjen. Men så er hun jo en veldig jordnær jente, så den angsten forsvant fort..:) Og tilbake sitter jeg da med minnene om gode og livlige samtaler på verandaen, mens barna lekte..:)

  Svar
  • ja ikke sant! Folk er folk, og om huset er et slott eller ei rønne spiller ingen rolle, så lenge menneskene inni er bra 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.