– Nå dør jeg, tenkte hun forundret

Jeg møtte veggen da jeg var 32 år. Hardt. Snill-og-flink skal klare alt, og så gjorde jeg ikke det.

Kroppen sa fra, jeg gikk bokstavelig talt i bakken med et smell, som en viljeløs haug på gulvet, uten syn og hørsel og kraft. Det eneste jeg undrende tenkte i flere minutter var: ”Nå dør jeg”.
Jeg døde ikke, men kom meg sakte tilbake til verden.

Denne historien handler ikke om å være syk, men om hvilke styrker vi faktisk har i oss selv.

Like før jeg skulle tilbake i jobb var jeg i Oslo for å treffe gode kollegaer/venner.  Jeg gikk oppover Karl  Johansgate kledd i rød genser, hvite bukser og flate sko. Solbriller.  Litt bøyd nakke, blikket i bakken;  jeg hadde vært sykmeldt i 2 måneder og følte meg ’skjør’ og usikker.

Jeg vet ikke hva som skjedde, men en indre styrke kom plutselig frem og jeg kjente en sterk følelse av ”Nok er nok!”.

Solbrillene ble dyttet opp på hodet, rak i ryggen, spenst i bena, et lite smil og blikket rett i øynene på de sommerglade menneskene jeg plutselig oppdaget rundt meg.

WOW, for en endring!

Folk smilte til meg,  jeg gikk fra å være usynlig til å bli sett, fra å være svak til å føle meg som en vinner. Jeg var sjokkert og begeistret over å finne denne styrken, og har brukt den bevisst mange ganger siden. Det er bare å trykke på knappen i hodet som heter ’Rød genser’, så blir jeg rett i ryggen, klar i blikket og får spenst i beina.

Dette er mange år siden, og begreper som mental trening og NLP visste jeg ingenting om.
Jeg var heldig som fant denne ressursen i meg selv, og nå vet jeg at det går an å skape ’røde gensere’ med vilje.

Nå jobber jeg med mental trening og NLP (Nevro Lingvistisk Programmering) , og digger både bedriften og faget 🙂

I NLP’en kaller vi dette ankring. Det fungerer som en bryter som fyrer av følelser, og gjerne noe vi ser for oss eller hører.

Akkurat som her med ”Nok er nok” og at jeg plutselig så de sommerglade menneskene på en ny måte. Jeg forbandt det også med den røde genseren og det er den som har blitt ankeret mitt. Summen av opplevelsen var så sterk at du fremdeles, mange år etter, bare kan tenke på den røde genseren og du kjenner det.

NLP er mennesket satt i system. Ikke noe unaturlig eller rart; det er deg og meg – oversiktlig sånn at vi forstår. Normal menneskelig adferd satt i system slik at vi kan velge å bruke det når vi trenger det – ikke bare når det skjer av seg selv.

Ankring er en basis og enkel NLP-teknikk. Det finnes mange oppskrifter for det, og er noe av det effektive og brukervennlige du lærer på kurs hos MetaResource.

Jeg har bevisst laget meg nye ankere. Jeg har hjulpet andre med å lage det også, selv om jeg personlig ikke jobber som coach. 

Anbefales på det varmeste!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.