Oppskrift på skvallerkålsuppe. Og en skeptisk mann.

Vi skal ikke spise det gresset, vel?

..sa mannen da han skjønte at jeg hentet ugress i hagen med det skumle formålet å lage suppe.
For å være ærlig – det han egentlig sa var: ”We’re not eating that fucking grass, are we?”

Jeg lo høyt, han så bekymret ut.

Kristin Daly, skvallerkål, ugress, suppe
Skvallerkål ser ganske sunt ut

Å tråkke i salaten

Løvetann, brennesle, skvallerkål. Uvelkomne, ufyselige, snikende planter som det er nesten umulig å bli kvitt, men visstnok fulle av sunnhet. Da er det jo lurt å spise opp det vi har rundt bena hele sommeren og som vokser helt av seg selv.

Ja, da prøver vi det, da! Skvallerkål til sommersuppe.

Meget skeptisk mann. Inviterte en nabo også. Meget skeptisk. Tror han angret når han hørte hva som var på menyen.

 

Gourmetmat var det ikke, det smakte helt greit, men det blir ikke fast på menyen her i huset.
De overlevde begge to, og jeg ler enda av ansiktsuttrykkene. Aldri så galt er det godt for noe, det hatede ugresset ble et godt minne for livet.
Det neste må bli løvetann i salaten eller brennesle i paien. Men jeg venter til etterpå med å avsløre ingrediensene…

Hvis du tør kan du prøve. Her er oppskriften:

Kristin Daly, skvallerkål oppskrift, suppe
Alt blir godt med fløte i

Skvallerkålsuppe

Forvell og hakk bladene.
Ha hakket løk løk, hvitløk og smør i gryta,
surr det litt og spe med kraft/buljong.
Tilsett det grønne.
Ha i salt, fløte, og rista brødterninger eller egg.
Jeg la til litt mel, ørlite muskat.
Og så brukte jeg stavmikser, kunne eventuelt ha hakket bladene enda mer.

Altså, det går HELT fint å spise ugress! Bare du vet hva du driver med, og har litt godsaker oppi. Gjør det før St. Hans, da smaker bladene best.

 

 

 

En kommentar om “Oppskrift på skvallerkålsuppe. Og en skeptisk mann.”

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.