Superenkel forskning viser… At vin er bedre enn sjokolade

10 dager uten sukker. Bare for å sjekke hvordan kostholdet er. Det er moro å teste – for å kjenne etter ordentlig.

Enkle ting å teste ut er en uke uten kjøtt, kaffe, alkohol. Litt mer vanskelig, men veldig viktig syns jeg, er sukker og hvetemel.
Hva skjer med hud og hår og søvn og vekt og energi og glede og ……

Nå må jeg lage hjemmelaget pesto også!

De siste 10 dagene har jeg har fokus på NULL SUKKER, inkludert alkohol. Superenkel forskning.
Det er tilsatt sukker i latterlig mye. Sukker som er blottet for næringsstoffer.
HVORFOR er det sukker i brød, nesten all slags ferdig pålegg, ketchup og sennep, skinke, yoghurt, de fleste frokostblandinger. Alle spaghettisauser, sursøt saus og saus i det hele tatt. Sukker og altfor mye salt. Æsj.
Og pesto! Ærlig talt, DA ble jeg skuffet altså!

Brunost inneholder naturlige sukkerarter, mest melkesukker, og det fungerer ganske likt i kroppen som tilsatt sukker. Jeg har spist litt brunost disse 10 dagene. Elsker brunost.

Nei takk, ja takk?

Jeg brøt min lille test den ene dagen. Middag ute med gode venninner, og det ble to glass hvitvin. Ikke mye sukker i den gode maten, men litt. Men pytt, pytt.
Og litt en dag til: Hos venner før fotballkamp. Det ble litt vaffel. Jeg spurte ikke om hun hadde sukker i røren. Men jeg droppet syltetøyet.


Evaluering av 10 dager uten sukker og alkohol: Jeg spiser nesten ikke sukker fra før. Ikke mye ferdigmat her. Så det ble nesten ikke endring av kostholdet disse dagene. Fornøyd!

Så hva skjedde med hud og hår og søvn og vekt og energi og glede og sånn…?

Fikk lyst på mer mat, siden det ikke ble noe sjokolade eller vin. Ble en kilo lettere disse ti dagene, det er greit. Den kiloen har blitt borte der jeg vil den skal bli borte, nemlig på magen. Fornøyd.  Ellers føler jeg meg litt ’renere’ på en måte. Forskning viser at sukker er kjeltring når det gjelder livsstilsykdommer. Lurer på hva som hadde skjedd om jeg hadde holdt på i 100 dager? Blitt enda lettere å leve til jeg blir 100 år?

Sjokolade vs vin
100 gram sjokolade: ca 555 kalorier. Mer enn 40%  sukker.
1 glass vin: ca 100 kalorier. Jeg fikk nettopp vite at nordmenn liker søtere viner enn andre, så noe rødvin er tilsatt sukker. Makan!

Jada, det er flere forskjeller på sjokolade og vin enn kalorier. Dessuten inneholder et glass vin eller en bit sjokolade mye bra også, både antioksidanter og godfølelse. Og trøst for de som trenger det. Og senkede skuldre for vi som trenger det.

Tallene er omtrentlige, funnet etter kjappe google-søk. Superenkel forskning er basert på min opplevelse, ikke masse tall.

Favoritten min er uansett 3 dagers detox som jeg tar et par ganger i året. Den gir meg et fantastisk energikick! Tenker overhodet ikke på sukker eller alkohol. Det er verst å kutte kaffe.

Etterord: Da mine tre faste forhåndslesere så utkastet til denne teksten reagerte de veldig ulikt. Noen er kanskje lei alt maset om sukker, men at det engasjerer, det er sikkert.
Da jeg skrev om sukker og kreft, ble det mange sterke meninger fra mange kanter – mange tusen har lest den!

”Dersom ein lagar all mat frå botnen, så skadar det ikkje med litt sukker, litt feitt, litt gluten, litt mjølk osv – me slepp e-nr og drit.
Dersom ein har det godt inni seg, skadar det ikkje å ete litt forskjellig mat – med god psyke reparerer ein kroppen. 
Dersom ein har god tid, både til matlaging, seg sjølv og andre, så har ein berga seg gjennom sjølve livet.”
– sa Tone, en av mine tre gode hjelpere.

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.