Turist i Firenze, storslagent og enkelt

Mindre folk. Mindre varmt. Trange gater og mye folk. Fremdeles en del turister i begynnelsen av november, om sommeren må det da være nesten umulig å gå. Vi liker å gå.
Duomo’en. En av grunnene til at turistene strømmer til Firenze. Å sitte ved en av kafeene og bare nyte, mens himmelen går fra knallblå til sort og marmoren endres fra sollys til lyskastere.
Duomo, Firenze

Ponto Vecchia, gammel bro med gullsmeder på hver side, i eldgamle hus. Dukketeater på gaten. Vakker solnedgang over elven Arno, med broer og kirker og gamle gater. Mange av turistene er italienske. Er Firenze en romantisk by eller er det bare italienerne som er mer vant til å kysse og holde rundt hverandre?

Solnedgang, Arno, Firenze

Firenze er byen til Michelangelo. Den originale statuen av David er her. Den ER verdt å stå i kø for å oppleve. Helt fantastisk vakker. Større enn jeg trodde, plassert i en stor vakker sal med vakkert lys. Perfekt på alle måter.

Den originale David av Michelangelo, accademia, Firenze
Den originale David av Michelangelo.

Som turister er ikke vi typen som står i kø på alle attraksjonene. Vi ser litt, og så går vi gatelangs og føler byen. Og sitter lenge på gatekafeer og ser på folk.
Turist i Firenze_gatekafe Turist i FirenzeTurist i FirenzeDe asiatiske gruppene som trasker og trasker etter lederen med sitt gule flagg. De har ørepropper og hører alt, skal se alt. Det er morsomt for oss å se på dem, de er så annerledes enn oss.
Brudepar som skal ha bilde av seg selv med vakre toskanske grønne åser eller solnedgang i en historisk by.
Amerikanske, engelske, brasilianske, veldig få skandinaver på den tiden vi er her. Kroater som skal på fotballkamp. Gateselgere fra Bangladesh og Senegal som selger ting ingen vil ha.

 

Gatekunstner Firenze 1

Den gamle mannen på bildet helt øverst som så ut som en italiensk klisjé. Kul hatt og kule klær, sigar og kaffe, røde briller hengende i snor rundt halsen, ringer og bevisste detaljer.
Gatekunstreren her er enda en som nok har sett mange somre her.

Det er lett å gå overalt i sentrum. Gå alle smågatene, ha gode sko. Over broen, på Michelangelo-høyden, er det flott utsikt over hele byen. Alle broene og alle kirketårnene. Sannsynligvis et perfekt sted å se solnedgang. Når solen farger elven Arno rød ser du nesten ikke hvor brun og grumsete elven er heller.
Firenze, utsikt, Italiaferie

Fra rosehagen i Firenze, Michelangeloplassen

Leonardo da Vinci, FirenzeGatelangs i Firenze

 

 

Detalj, Firenze
Fantasien spinner av slike detaljer

Kirke, Firenze

Italienerne spiser så mye! Men nesten ingen er tjukke! Vi spiser en pizza eller en hovedrett og er mette. For dem er pizza forrett nr 2 etter litt antipasti.
Noen av restaurantene har hjemmelaget helt fersk pasta – det må prøves!
Vi klarer litt dessert også. For de er har mye gode søte desserter og kaker i dette landet. Og god vin og hyggelige folk.

Vi bodde på to ulike hotell, begge i sentrum, begge helt OK. Det ene var like ved togstasjonen, og i de fleste storbyer kan det være litt skummelt, men her var det helt greit. Alt innen gåavstand, og selv med mange små gater var det lett å orientere seg i sentrum.

Italia er helt klart et bra land å ha ferie. Vi kommer tilbake

Her er første del av ferien – 3 dager i Cinque Terre. Bra kombinasjon med kyst først og by etterpå!

Gucci, Firenze
bare måtte ta bilde av Gucci-butikken
brannmenn, Firenze
brannmenn på øvelse på fint øvingssted!
Takk for denne gangen, Italia.
Takk for denne gangen, Italia.

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.