Ut i skogen, opp i trærne, av med klærne

Ut i skogen, opp i trærne, av med klærne, Kristin Daly, Smilerynker

Overskriften er en frase fra en Øystein Sunde-sang, og hvis du ikke har peiling på verken han eller sangen spiller det ingen rolle. Det er også en frase fra min barndom, vi sa det ofte, med livsglede og glimt i øyet.

Ut i skogen

Skogen er medisin, skaperevne, glede. For kropp og sjel. Alt. Uvurderlig.
Sist jeg var på favorittskogsrunden tok jeg denne lille videoen. Her sier jeg at det er deilig å kjenne at hodet begynner å funke. Det forbauset meg da jeg så opptaket etterpå, for jeg hadde hatt en meget kreativ, produktiv og god uke. Men det som skjer i hodet på tur i skogen, det er bare magisk.

Aller beste råd i hele verden: Gå en tur i skogen

Opp i trærne

Jeg driver ikke med klatring, gjorde det ikke som barn heller. For meg betyr dette å være litt gær’n. Eventyrlysten. Gjøre ting som ikke er forventet verken av meg selv eller de rundt meg. Og det er gøy. Det kribler og bobler. Gir energi og hverdagsglede. Uansett hva det er. Ikke bare fysisk. Ikke bare fallskermhopping-gær’n.

Ta kontakt med en du beundrer og har lyst til å bli kjent med. Overraske kjæresten. Klatre i et tre (!), eller bruk huskestativet du bare går forbi. Lære noe nytt og helt annerledes. Stå opp kl 0400 en sommernatt og oppleve en annerledes morgen (ta med kamera!). Kle deg helt annerledes enn vanlig, eller gå på en rar måte. Se om folk ser annerledes på deg.

Opp i lufta. Nordmenn reiser mye med fly. Syns du det er kjedelig å vente på flyplasser? Ikke jeg. Jeg leker hjerneleker: Gjetter på hvor folk er fra basert på utseende, for eksempel. Eller bare ser på skoene til folk, danner et bilde av resten, løfter blikket og ser om det stemmer. Moro på innsiden av hodet mens jeg sitter og ser helt normal ut…

Av med klærne, sprik med tærne

Kanskje Øystein Sunde skrev det bare fordi det rimer. Min tolkning:

Slapp av litt, ikke ta ting så alvorlig. Ta vare på kroppen din. Gå en tur. Skap fysisk nærvær, vi mennesker trenger det. En lang klem, nærhet. Skap smilerynker. Spill badminton i bikini og blås i om noe disser…

Forresten så er det innmari deilig å faktisk gjøre noe uten klær også! Bade naken en varm sommerkveld, eller la vinden kjøle av en joggevarm kropp på toppen av løypa 😉

Enkel oppskrift på hverdagslykke

Gå i skogen. Pust dypt. Vær tilstede i øyeblikket. Med eller uten klær.

Er det mygg i skogen din? Klikk HER for mitt beste tips mot mygg

 

På Facebooksiden Smilerynker legger jeg ut litt hverdagsglimt med kamera i tillegg til blogg og andre inspirasjoner, følg meg gjerne der!

Skog er medisin, Kristin Daly, smilerynker, helse

Del inspirasjonen:

6 Comments

 • Reply Når vanlig folkeskikk er så uvanlig at det belønnes som eksepsjonelt!Kristin Daly 14. oktober 2015 at 21:43

  […] Blir ikke mye smilerynker av sånne historier, heller sinnarynker… Men det er lett å skaffe seg smil. […]

 • Reply Skippertak som funker - bli klar til festen med 4 effektive tips!Kristin Daly 19. november 2015 at 22:37

  […] trente litt mer enn vanlig, og litt hardere enn vanlig. Spinning, styrke, turer i frisk luft. Om du er medlem på et treningssenter, sett opp en plan for de neste 10 dagene og følg den. Om du […]

 • Reply Matpakke, termos og kontraktsforslagKristin Daly 3. januar 2016 at 12:10

  […] Det skjer magiske ting i skogen, kanskje spesielt alene. […]

 • Reply Mamma, hva er vitsen med livet, sa 7-åringenKristin Daly 4. januar 2016 at 21:42

  […] Turer i naturen gir mange svar på meningen med livet og mye annet. […]

 • Reply Ta vare på tankene som forsvinnerKristin Daly 11. januar 2016 at 08:15

  […] bruker jeg ofte – helst når jeg går i skogen, da fyrer fantasien og det er fint å fange tankene på opptak. […]

 • Reply Endelig kom sommeren! …. og myggenKristin Daly 1. juni 2016 at 06:58

  […] en tidlig sommerkveld. Mannen min og jeg. Inn i skogen, langs vannet. Stopper et vakkert sted for en pust og en slurk vann. […]

 • Leave a Reply

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.